»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés

Itt lehet beszélgetni bármiről ami kicsit komolyabb téma, de nem szakmai beszélgetés, mondjuk úgy a DC-s baráti kör (ami nem zártkörű, bárki csatlakozhat!) komolyabb témáihoz. Az öncélú ökörködést ésszerűbb a Gumiszobába címezni. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 . . . 707
 22697. Káplán 2009 nov 04. 15:10  
Ha csak feleannyit használnak, mint a nagyüzemi termelők, már jobban jártam.:)
Amúgy Te tényleg szeretznéd tudni, hogy mivel etetnek Bennünket? :)
 22696. Ibolya 2009 nov 04. 15:07  
Nem akarlak elkedvetleníteni,de a vidéki őstermelők is jócskán használnak vegyszereket....sajnos!!
Az a baj,hogy nem tudjuk mivel etetnek bennünket....az egészséges táplálkozás leple alatt!!

(...Jut eszembe ...Bunny,szeretném elkérni a csokis süti receptjét..előre is köszönöm)
 22695. Káplán 2009 nov 04. 14:24  
Ne tessék duzzogni. :)  Én is a vidéki őstermelők cuccosait igyekszem gyömöszölni családtagjaim arcába. Persze, van olyan emberke is az ismeretségi körömben, akit meghivok a Mekibe.:)
 22694. áááááávadász 2009 nov 04. 14:04  
ebben van igazság, de a bőségesebb és sokrétűbb táplálkozásnak is nagy szerepe van abban, hogy az emberek tovább élnek.
 22693. Garfield33 2009 nov 04. 13:25  
Mééé?
Mindenkinek csak egy másikat kellene elásni. Ennyi belefér az emberiség érdekében.
Monnyuk szeretném inkább pygmyt ásni, mint Kékbálnát, bármennyit is fogyott...
 22692. Vanek 2009 nov 04. 13:07  
Jó-jó.
De az ásványvíz tartósítószereiről tényleg értekezhetnél. :)
 22691. VasMacska 2009 nov 04. 12:35  
Jaja, a fiam tavaly elkapott valami vírusos fertőzést, és hetekig nem tudták mi a baja. Végülis meggyógyult, és azzal küldték be az utolsó vérmintát, hogy mostmár aztán  mindenféle dologra nézzék meg, hogy legalább  tudjuk mi lehetett, mert már a gyógyitás szempontjából nem érdekes, mert a beteg meggyógyult.
És ezt leírták a zárójelentésbe: mostmár minden rendben van, minden eredménye normális határokon belüli, minden vizsgált szerve normálisan működik, normális nagyságú, csak azt nem tudjuk mi volt a baja.
 22690. atengercsendje 2009 nov 04. 12:34  
:))) Rátapintottál a lényegre!
Hiszen ma Bajnai úr is mosolyogva oltatta be magát! Hogy reagálna a szervezete citokinviharral! :) (Ez a megjegyzés nem feltétlenül pártállsát tükröz, csak a politikusok mély tiszteletét! :)
 22689. Edka 2009 nov 04. 12:30  
Ja, a gyógyszerek és az orvosi kezelés ellenére a beteg meggyógyult! :-)))
A természet soxor elvégzi a gyógyító munkát minden behatás/beavatkozás nélkül. Hatásnak igaza van, soxor látjuk milyen jótékony a gyógyszerre gyógyszer kezelés...
Az orvos nem tud meggyógyítani egy átlagos influenzából sem, sőt - azt mondja a tisztességesebbje, hogy nem ír fel semmit, mert az antibiotikum úgy sem használ, csak ágy-pihenés a javallat, sok folyadék, diéta. Nem vagyok orvosellenes, szükség van rájuk, de a gyógyszerezés naaagy, multi iparág, a gyógyszerforgalmazókat nem minősítem, hozzám ezügyben atengercsendje véleménye áll a legközelebb.

Káplán, igen, igyekszem a családomnak tápértékkel teli élelmiszert adni, semmi mélyhűtött vackot, semmi balasztanyagot, semmi cola, de gyümölcslé igen stb. Sajnos sokkal több egészségesebb élelmiszerre vágyom, mint amit be tudok szerezni, de bizony áldozunk rá, és utána megyünk, mert értelmes dolognak tartom a gyerekeket és magunkat is egészségesen tartani. Ha ez neked kigúnyolandó, lelked rajta, ögyed csak a művackokat, puffadjál tőle kedvedre, ha az esik jól.
Uff, beszéltem :))
 22688. VasMacska 2009 nov 04. 12:30  
Reggel olvastam, hogy a legújabban  felmerült kutatások szerint éppen azok az emberek lesznek a legnagyobb veszélyben, akiknek erős az immunrendszerük. Mert az erős immunrendszer olyan erős választ produkál majd a fertőzésre, hogy ez a citokinvihar  öli meg a pácienst. Tessék itt a cikk, okuljatok belőle, mert amit eddig mondtak, hogy az öreg, meg egyébként is beteg, legengült szervezet pusztul bele a fertőzéseúbe, az mind nem igaz! Most mondják meg a tutit, és oltassa be magát mindenki.  Aki öreg  beteg, legyengült azért, aki fiatal még nem erős immunrendszerű, az azért, aki meg ép erős egészsége, az azért.  Aztán majd lesz valahogy, lényeg, hogy mindenki (előre)  fizesse ki az oltóanyag árát.
 22687. pygmy 2009 nov 04. 12:22  
ez igaz. de ebben biztos sok szerepe volt a higiéniás körülmények javulásának, az egészségesebb táplálkozásnak, stb. is. nem írnám ezt csak a gyógyszerek, az oltások számlájára. meg aztán valahol nőtt az átlagéletkor, valahol nem változott :(
az orvostudománnyal semmi baj, csak azzal pl. ha egy körzeti orvos bármi panaszodra azonnal antibiotikumot ír fel... :)
 22686. atengercsendje 2009 nov 04. 12:09  
Nem vagyunk egyformák, így nem lehet egyforma a véleményünk sem.
 22685. Káplán 2009 nov 04. 12:04  
Miról beszélsz? Nem történt más, mint belenyúltunk a természetes kiválasztódásba .:) Ez Neked vivmány vagy eredmény? Szerintem nem. :) Közben mi történt a "génállománnyal ? :)
 
 22684. Vanek 2009 nov 04. 11:56  
Persze, ebben is van igazság.
De azért azt az "apróságot" csak nem szabadna figyelmen kívül hagyni, hogy minden hiba elcseszés és pénzügyi összeesküvés ellenére az átlagéletkor nem kicsit nőtt meg az elmúlt száz évben és ebben azért biztosan szerepe van annak a sok egészségtelen szar gyógyszernek, védőoltásoknak és a nem mindig a helyzet magaslatán álló orvostudománynak, az összes hibájával együtt.
 22683. atengercsendje 2009 nov 04. 11:30  
Luci! Veled semmilyen biológiai témát érintő kérdésben nem szeretnék vitába szállni, mert biztosan alulmaradok. Csak csekély és szorongó ellenérzésemet szeretném kifejezni. Az oltásoknak, az antibiotikumoknak, a gyógyszereknek és a modern orvostudománynak meg van a maga helye. A penicillin annak idején valóban sok százezer ember életét mentette meg. De az emberek nem elég bölcsek és nem mindig csak a megfelelő célra használják a vivmányokat. Néha (vagy gyakran) üzleti érdekek is meghúzódnak egy-egy oltási kampány mögött és néha (vagy gyakran) előfordul, hogy különböző módszerekkel inspirálják az orvosokat bizonyos gyógyszerek felírására. Nagyon ritkán előfordul, hogy a túlterhelt orvosok előbb írnak fel egy gyógyszert, majd annak mellékhatásaira egy másik gyógyszert, majd gyomorvédő gyógyszert, minthogy tenger időt és odafigyelést áldozva, valóban a kiváltó okot szüntetnék meg. No és az emberek nagy része is szívesebben veszi, ha elmegy egy orvoshoz és megvárja, hogy "meggyógyítsák", és ő semmit nem tesz a saját gyógyulása érdekében.
Hidd el, hogy az immunrendszerünk kutya szar állapotban van. Ma a fejlett világ 25%-a allergiás és a várakozások szerint 15 év múlva minden 2. gyermek asztmás lesz. És ebben nagyon is nagy szerepe van a feleslegesen (is) alkalmazott gyógyszereknek és oltásoknak.
Sajnos egészségügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy a következő 10-20 évben várható egy egész emberiséget érintő, sok halálos áldozatot követelő nagy járvány. De addig is, amíg ez bekövetkezik sokan meglovagolják az ettől való félelmet.
Szóval ennek a témának minimum két oldala van, de inkább több. :)
 22682. Káplán 2009 nov 04. 11:18  
Figyelj,. Az "Ásós" csaj még a vizet is bio vizporból csinálja kis viz hozzáadásával. :)  Így kerüli el a tartósitószereket és erősiti az immunrendszerét. :)
 22681. Vanek 2009 nov 04. 10:34  
Ásványvízben tartósítószer? Mesélj!
 22680. áááááávadász 2009 nov 04. 10:27  
mellékhatásokról és modern orvostudományról: a mai szupcsi gyógyszerek tüneteket kezelnek, és közben más tüneteket produkálnak. sajnos az én szűk környezetemben is van olyan, akinek a flírt gyógyszerek újabb problémákat idéznek elő, míg az eredetit nem gyógyítják meg, csak tünetileg kezelik azokat. aztán az új hatások miatt le kell állni velük, és azokra kell újabb gyógyszer, de közben az eredeti baj továbbra is ott van, csak mostmár van mellé másik is. aztán lehet zsonglőrködni, hogy épp melyik a nagyobb gáz, azt kezeljük egy picit. és ezeket mind a modern orvostudomány találta ki. szóval a vastaps közben ezt is jó átgondolni.
 22679. Zook 2009 nov 04. 10:06  
azta mirol dumaltok itt: lefelezodo emberiseg??? nem hinnem h letezik olyan barmifele entitas aki/ami szamolni tudna 3 milliard ember halalaval...mekkora badarsag ez mar. egy gyakorlati kerdes: mit csinalnank annyi hullaval pl? szal szvsz ez hulyeseg...
 22678. Edka 2009 nov 04. 09:56  
Luci ne ess túlzásba, ugyan nem tom mit értesz "régiek" alatt, de a középkorban 30-35 év volt az átlagéletkor..., méghogy 50-60 év! :)))
Én csendestengerrel értek egyet, a mi immunrendszerünknek már úgyis annyi! :-) De komolyan, gondolom ti is boltban vásároltok, nem pedig termelőtől, úgyhogy tele vagyunk mind tartósítószerekkel, adalékanyagokkal, színezékekkel, aromákkal, még az ásványvízben is van tartósítószer. Elég elolvasni "A leves nem hazudik" c. könyvet az élelmiszeriparról, hogy a csodálatos joghurtokban mi is az a gyümölcsdarabka?!? (nem borzolom vele a kedélyeteket...) Az élelmiszeripar a legnagyobb maffiák közé tartozik, és naponta mérgeződünk, már ha táplálkozunk. És akkor még nem beszéltem az aspartam nevű édesítőszerről, ami bizonyítottan méreg és függőséget okoz, tartós súlyos betegségekről nem is beszélve. Ezt is orvosok mondják.
A civilizáció vívmányai azért vitathatóak Luci, orvosok (!) és nem javasasszonyok szálltak síkra a csecsemőkorban beadott oltások ellen is, merthogy a csecsemőknek még nem működik az immunrendszere, és kisebb mérgezést okoz a kötelező védőoltás. És a szülő NEM teheti meg, hogy nem oltatja be a kicsit, ha félti, akkor kötelezik rá. Hangsúlyozom, orvosok vitatkoznak a dologról és hosszú távú hatásairól, a gyermekkori tömeges allergiáról, asztmáról, van aki bűnös módon összefüggést vél felfedezni a 2 dolog közt... Ki tudja?
Én gyógyszert sem szedek, gyűlölöm őket, vívmány ide vagy oda. Tudom, hogy soxor segít, sokaknak, de próbálunk más módszert találni, mielőtt rászorulnánk.
 22677. Mirci 2009 nov 04. 09:49  
Na, tessék... Beelőztél.
Azért vitatkoznék veled. Ha lefeleződik az emberiség, az bármilyen furcsa is, jót fog tenni a gazdaságnak. Ugyanis ahhoz, hogy ezt a létszámot eltartsuk, csúcsra járatva kell mindent működtetni. Pl. ott is gabonát termelnek, ahol alig terem valami, de arra a kicsire is szükség van. Az energia befektetés ugyanannyi, az eredmény a fele... Vagy itt a halászat. Ha a mostaninak a felét fognák ki, egyből felszaporodnának a hal, nem kellene 3 napig horgásznod a Dunában egy halért, hanem az első bedobás után jönne valami... És persze ruhából, iparcikkekből is a fele kellene csak... Szép világ lenne, én pl. egyből kivonnám a családos nőket a munkából. Mert hogy ők is azért dolgoznak, mert a szűkös forrásokból egy ember munkája nem elég egy család fenntartásához.
 22676. Mirci 2009 nov 04. 09:41  
Hát igen... A környezetvédelmi kurzuson határozott párhuzamot vontak az emberiség mai állapota és egy túlszaporodott bármilyen állatpopuláció között. Luciferin biztosan hosszas értekezést ír a dologról, de a folyamat lényege a stressz erősödése, immungyengülés és aztán egy jó kis pusztító járvány, ami helyreállítja az egyensúlyt...

Másrészt ma már azt is tudjuk, hogy a pestisjárványokat azok élték túl, akik geneikailag immunisak voltak rá. Mára járványok hiányában jócskán felhigult a népesség, de kb. 25 % még mindig ellenálló lenne, sőt azt is tudják, hogy ezeket az embereket pl. a HIV vírus sem fertőzi meg. Szóval nem csak immunrendszer kell...

 22675. Luciferin 2009 nov 04. 09:37  
Valóban a modern orvostudomány üzlet és kóklerkedés. Abszolút nincs is rá szükség. Persze a régi sámánok: azok tudtak valamit. Ja és persze ingyen dolgoztak. Remek volt a régiek immunrendszere. Némelyik még meg is élte a költői ötven-hatvan évet. Ezeket aztán nagyon tisztelték is.
Az influenza meg nem is súlyos betegség, a spanyolnáthát is milyen sokan megúszták. Nincs is komoly mellékhatása. Mert ügye akinek a szívére húzódik az biztos öreg is volt meg meg is érdemli. Vagy akinek tönkre teszi a hasnyálmirigyét az úgyis kap majd inzulint innyekcióval (bassza meg azt is a modern orvostudomány találta ki, akkor ez nem is annyira jó példa). Na mindegy. Lefeleződik az emberiség milyen jó a környezetnek! ...és a gazdaságnak. Ki termel közülünk növényeket, tenyészt állatokat. De enni szeretnénk.
Már bocsánat... Csak némely végig nem gondolt közhelyes hsz. felbosszantott mint DD-t a rossz fotók. :-)))
 22674. Zook 2009 nov 04. 09:02  
partallast? a legjobb sztori eddig az az volt, hogy mikrocsippet baszki :DDDDD komolyan! egeszen hosszu ertekezest olvastam a temaban, persze az intenziv rohogestol nem ment annyira folyamatosan, egyszeruen hihetetlen mekkora...najo ezt a reszt kihagyom, majd penteken szemelyesen, akkor mondhatom, h ittas voltam :D
 22673. Bunny 2009 nov 04. 08:58  
Óbakker, hát ez tényleg durva, biztos az oltóanyag egyben pártállást is juttat belé. Kommentálni is kár...
 22672. Garfield33 2009 nov 04. 08:27  
Ez már nemcsak üzlet, hanem politika is.
Vasárnap hallottam egy felmérést, hogy a 60 év felettiek közül egy részük 60%-a, másik részük 18%-a fogja beoltatni magát. Tudjátok, mi vlt a különbség a két csoport között??? Az, hogy melyik pártra szavaznak.
Barmok!!!!!!!!!!!!!!!!
 22671. Káplán 2009 nov 04. 08:22  
Pontosan . Szép csendben kinyirják a "hiszékenyek" immunrendszerét aztán a legbénább virus is végez velük vagy beadatja magának a következő "járvány" elleni oltást. "Olyat" meg nem nehéz kreálni. Pláne, ha  a média is segit. :)
Akinek jó az immunrendszere, jó pár dologgal simán megbirkózik. A gyógyszergyárak nagy bánatára. :)
 22670. pygmy 2009 nov 04. 08:02  
A szomszédos Ukrajnát hozták fel elrettentő példának napokig, most meg kiderül, talán nem is H1N1 járvány van náluk...
Minden napra jut egy miniszter, aki beoltatja magát...
Ritkán járok orvosi rendelőbe, de a falak zsúfolásig reklámokkal csodaszerekről...
Nem is tudom, hogy tudtam felnőni nélkülük, sőt, apáink hogy nőttek fel...
 22669. atengercsendje 2009 nov 04. 07:56  
Részben igazad van. De, ha gyermekkorodtól kezdve elegendő oltást nyomnak beléd és elegendő antibiotikumot és egyéb gyógyszert szedetnek Veled, akkor az immunrendszered azt mondja, hogy szevasz és úgyis jól meghalsz valamiben... pl. egy sima megfázásban. Vagy durvább allergiás rohamban....
Szerintem is túl nagy a hisztéria. Szerintem is anyagi érdekek vannak mögötte.
 22668. VasMacska 2009 nov 03. 23:20  
A baj csak az, hogy átment az egészségügy üzletbe, ma már nem lehetsz biztos benne, hogy tényleg nagy és reális veszély-e az influenza, vagy csak jól átgondolt, és jól felfogott üzleti érdek mozgatja a riogatást. ( épp tegnap hallottam egy rádió műsorban, hogy az amerikai nyugdíjalapok pénze fekszik benne az oltóanyag gyártásban, és ha nem lehet az oltóanyagot eladni, akkor nemhogy hozadék nem lesz, hanem még a tőke is elvész, és szegény amerikai nyugdíjasoknak nem lesz nyugdíja)
Az utóbbi évek hisztériakeltése, kezdve a kerge marha kórtól a madárinfulenzán át,  sokra nem volt jó, csak arra, hogy egy-egy ország marha állományát, a mi liba, kacsa, és tyúk állományunkat taccsra tették, aztán szerencsére mégse lett ebből világjárvány. Persze nem vagyunk kibiztosítva, hogy most is így lesz, de arról sem, hogy nem lesz így. Szóval senkire nem szabad itt hallgatni védőoltás ügyben, mert ahogy apám szokta volt mondani: tégy bármit, úgyis megbánod!
 22667. Vanek 2009 nov 03. 22:47  
Semmi nincs.
Csak gondoltam felvetek egy másik nézőpontot is.
 22666. áááááávadász 2009 nov 03. 22:41  
és akkor mi van, a sokmilliárdból elpusztul mondjuk 50%? az még mindig 3 milliárd, több mint elég. persze az nagyon szomorú, ha közeli ismerős, netán családtag is beleesik szórásba, de igazából ez az élet rendje. emberek születnek, és halnak meg. a modernkor vívmányai a halált kivonták az élet megszokott rendjéből, ezért annyira ijesztő számunkra. nagyszüleim korában még nem volt semmi szokatlan abban, hogy egy gyerek korán meghal, eltemették, gyászolták, de nem rokkantak bele. jött a következő. aki a halált nem tudja elfogadni, annak nagyon nehéz lesz feldolgozni, mert előbb utóbb a temészet rendbe teszi az elburjánzott emberiséget, és ez sajnos hozzánk közelállót is érinteni fog. abban lehet reménykedni, hogy nem a mi életünkben jön ez a korrekció, a földrajzi távolság már nem lesz semminek sem a gátja.
 22665. Vanek 2009 nov 03. 22:17  
Épp tegnap beszéltünk az influenzáról nagyobb tapasztalatú kollégámmal és próbált egy óvatos példát felhozni.
Szóval kb. tíz éve volt egy nagyobb projekt, amiben kishazánk vízgazdálkodási stratégiájának kidolgozása volt a feladat, aminek része volt (naná) az árvíz elleni védekezés is. Ennek keretén belül készült egy szociológiai felmérés is a Tisza mentén élők körében, hogy mennyire félnek az árvíztől. Az eredmény az volt, hogy nem félnek, nem is igazán izgatja őket a kérdés. Na igen, több, mint húsz éve volt az utolsó igazi nagy árvíz és az ember felejt és szereti azt hini, hogy már biztonságban van. Az év második felében jött egy nagy és emlékezetes árvíz és még utána néhány. És utána érdekes módon mindenkit érdekelni kezdett az árvíz elleni védekezés...

Hogy miért is hozta ezt a példát? Ja igen, volt egy kiegészítése. Hogy túl régen volt egy igazi emlékezetes és pusztító járvány, egy "jó kis" tífusz, kolera, tbc... De ha sokáig megmarad a hamiskás biztonságérzet, akkor nagy lehet a pofáraesés. Nagyon nagy.

Elgondolkoztatott...
 22664. Bunny 2009 nov 03. 22:00  
Ez biza így van. Párszor ráijesztenek a népre, én ismerőseim is oltatták magukat, aztán napokig mint a mosott sz*r úgy néztek ki, mellékhatás. Eddig is haltak bele influenzába, a simába is. Nekem van egy haverom, megfázás - kihordta, ez átment tüdőgyulába, kihordta. Ez ráhúzódott a szívére, fél évet vegetált egyik oldalára feküdve, hogy túlélje. Sima megfázásból lett, szóval ... üzlet, nagy üzlet, mint a madárinfluenza is az volt.
 22663. Káplán 2009 nov 03. 21:16  
Nem hiszti ez. Üzlet. Mennyi egy oltás: 2-3.000 Ft ? Beoltanak idehaza pár millió embert (nyugdijasokat biztosan, mert az állam finanszirozza). Máris együtt van a milliárd nagyságrendű biznisz. :)
 22662. Mirci 2009 nov 03. 20:09  
Hehe, én csak mulatok ezen az influenza dolgon... Hihetetlen ez a hisztéria. Igaz, nemrég olvastam egy fórumon, hogy az egyik postolónak a fél családja mindenféle influenza szovődményekbe halt bele, és ő is retteg minden járványtól. Én meg még sosem voltam influenzás. Hiába, a vérvonal... ;-)))

Sajnos nem tudok élni ezzel a jó kis mexikói lehetőséggel :-(((
 22661. Káplán 2009 nov 03. 17:54  
Szép hir: "Ingyen nyaralást is "okozhat" az új influenza".
Karibi szállodák három évig vendégül látják azokat, akik Mexikóban betegedtek meg
Már aki túléli.....
 22660. Garfield33 2009 nov 03. 15:33  
Akkor egy szamuráj sem japán!!!!

Amúgy pedig: végre egyszer a tengeriek győztek a köcsög jaók ellen. Helyes!
 22659. Káplán 2009 nov 03. 15:27  
Mintha kissé képzavarban szenvednél.:) Vagy csak ittál? :)
Tudod, nem minden  japán szamuráj, de minden szamuráj japán. Kivéve Az Utolsó Szamurájt. :)
 22658. Vanek 2009 nov 03. 15:24  
Meg ha nem is előírás, a józan ész mégis ezt diktálná.

Bár szép látvány lehet egy halászgatyába öltözött szamuráj, amint fejszével támad egy jenki atomtengeralattjáróra. :D
 22657. Káplán 2009 nov 03. 15:21  
Halászhajókon mind a mai napig érvényben van a szabály, hogy fejszét  kell a fedélzeten tartani. Arra az esetre, ha a háló beleakadna valamibe és az elsüllyedés veszélye fenyegetné a hajót. A  japcsik igazán tudhatnák ezt.
Néha koccangatnak amerikai atomtengeralattjárókkal. Na akkor télleg pici a 10 tonna. :)
 22656. Garfield33 2009 nov 03. 15:17  
Amikor most Sulawesin a Kék mászot be a speedboatba, a legénység és mi mindannyian "balance" sikítással mentünk trapézolni a túloldalra... Pedig jócskán fogyott is.
 22655. Vanek 2009 nov 03. 15:16  
Ugyi? Én is erre gondoltam vala.
 22654. Garfield33 2009 nov 03. 15:16  
Ússz és evezz - lefelé....!
Egy 10 tonnás hajó lélekvesztő. Hajrá meduzák!!!
 22653. pygmy 2009 nov 03. 15:09  
ezek biztos látták a Nemo nyomábant, a medúzák. szervezett akció lehetett:)
 22652. Káplán 2009 nov 03. 15:08  
Miért nem vágták el  a hálótartó kötelet, ha ennyire túlterhelt volt ? Azért egy 10 tonnás hajó nem túl pici és nem dől fel egyik percről a másikra.

 22651. Vanek 2009 nov 03. 15:01  
Na ez nem semmi hír.
Bár némi bénázást is érzek a dologban.
 22650. Garfield33 2009 nov 03. 14:20  
Majd ha meglesz a teljes kollekció, akkor szépen kérni fogom...
Csak kíméllek. Miért is küldenél több adagban???
 22649. Garfield33 2009 nov 03. 14:17  
Férfiak szégyene te!
Csak vigyázz, nehogy a nyelved a bokádra csavarodjon, és hasraess benne  :-)

 22648. atengercsendje 2009 nov 03. 14:06  
Ne aggódj, Garfi azt mondta, hogy nem kér. Majd a megbízható fotósoktól. (!)
Most már ha kérne sem adnék! :)
Első   1 . . . 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 . . . 707
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tulamben, Drop Off

Indonesia

5/9 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal csikóhal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés