»» ««

Trinidad és Tobago

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénzneme a Trinidad és Tobagó-i dollár (TTD). A legjobb időszak február-július között.
Dekompressziós kamrák: Tobago. Vészhelyzeti telefonszám: 811.
A Venezuelától karnyújtásnyira található szigetcsoport névadója a két legnagyobb sziget. Trinidad a legnagyobb sziget, ez esik legközelebb Dél-Amerikához, de a búvárok számára jellemzően sokkal érdekesebb Tobago partszakasza. A levegő átlaghőmérséklete 24-32 fok között ingadozik, míg a vízhőmérséklet 24-28 fok lehet egész évben. Az esős évszak június és december között van, és a szigetcsoport a hurrikánok jellemző útvonalától délre esik, így kevésbé veszélyeztett. Ennek ellenére időnként itt is előfordulnak heves viharok. A legjobb szezonnak a február-július közötti időszak számít.

A búvárkodás jellegzetessége, hogy szinte kizárólag Tobagóra koncentrálódik. Ennek az az oka, hogy a Venezuelához közelebb eső nagyobb sziget, Trinidad vizeinek mélyén a látótávolság tragikus, mert az Orinoco folyó szennyezett édesvize keveredik a Karib-tenger sós vizével. Elvileg ennek köszönhetően olyan tápanyagbőség van, ami a Karib-térség bármely más szigeténél több cetcápát és mantát vonz, csak éppen látni nem nagyon lehet őket.

Tobago szerencsésebb helyzetben van, mert még itt is előfordulhat mantás merülés, de lényegesen jobb látási viszonyok mellett. A nagy mantákra inkább április-májusban lehet számítani, de a nagyobb élőlények időszakos felbukkanásáról elsősorban a helyi bázisok tudnak tájékoztatást adni. A sziget északi részén, Speyside közelében van a legtöbb búvárbázis és a leginkább ismert merülőhelyek többsége. A legnépszerűbb hely neve magáért beszél: Manta City. Az északi részen túl mind a Karib-tenger felé eső részen, mind az Atlani-óceánra néző partszakaszon lehetséges a búvárkodás. Az élővilág dús, hatalmas korallokkal és szivacsokkal, a nagyobb élőlények mellett halrajokra is lehet számítani, de a védettebb zugokban sok apróságra is bukkanhat a búvár, hiszen például csikóhalak, csigák is élnek itt szép számmal. Bár vannak merülőhelyek, amelyek bármilyen képzettségi szintű búvár számára biztonságosak, a legtöbb érdekes helyen erős áramlásra kell számítani, netán drift merülésekre van csak lehetőség. Ezért Tobago, a karib-tengeri viszonyok közt látványosabbnak számító élővilága ellenére inkább a tapasztaltabb búvárok számára ajánlható úticél.

Az Egyesült Királyságból 1962-ben kivált ország hivatalos nyelve az angol, és népességében minden kontinensről származó emberek keverednek. A szigeteken dús, erdős élővilág található, ezért a madármegfigyelők is kedvelik. Tobago népszerű úticél a gyalogosan túrázók közt is, mint ahogy szép, égszínkék vízű strandjait is sokan szeretik. A felszínen és víz alatt egyaránt sok látványosságot kínáló, barátságos lakóiról is ismert Tobagón sokféle szálláslehetőség közül is lehet választani, az olcsóbbaktól egészen a luxuskategóriáig.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -5 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Trinidad_and_Tobago
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  


Tobago
    zátony, scenic[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shellharbour - The Gutter

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely tengeri füves élőhelycsikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés