»» ««

Salamon-szigetek

Nyomtatás
Indo-pacifikus térség

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénzneme a salamon-szigeteki dollár (SBD). A legnépszerűbb, száraz időszak április és október között.
Dekompressziós kamrák: Honiara. Vészhelyzeti telefonszám: 999.
A Salamon-szigetek Melanéziában található ország, Ausztráliától északkeletre, Pápua Új-Guineától keletre fekszik. Az Egyesült Királyságtól 1978-ban nyerte el függetlenségét, a szigetek hivatalos nyelve is az angol. Noha területe a harmada sincs Magyarországénak, összesen közel ezer szigetből áll a szigetcsoport, melyeknek jelentős része lakatlan. A második világháborúban heves tengeri csaták zajlottak ezen a vidéken, például a guadalcanali ütközet, így sok hadihajó roncsa is merülhető. A kilencvenes évek végétől kibontakozó etnikai összetűzések megfékezésére 2003 óta egy, az ausztrálok által vezetett nemzetközi békefenntartó haderő van jelen a szigeteken.

A napi átlaghőmérséklet évszaktól függően 26-33 fok közé eshet. A kellemes, száraz évszak április és október közé esik, míg december és március között érkezik a monszun. Mivel ekkor van melegebb is, ezek a hónapok meglehetősen fülledtek, és mindig számítani lehet a trópusi zivatarokra. Ennek köszönhető, hogy a hegyekkel tarkított szigetek legnagyobb részét esőerdők borítják. A vízhőmérséklet 27-31 fok között lehet.

A Salamon-szigetek elsőrangú búvárkodási lehetőségeket kínálnak a meleg, tiszta vízben.
Gyakorlatilag minden merülési típus rajongói megtalálhatják a számításukat, hiszen izgalmas üregek, sekély, de dús élővilágú zátonyok, meredek falak is vannak itt, és teljesen megszokottnak számítanak a nagyobb halrajok vagy a cápák. A legjobbnak a hajós szafari által nyújtott lehetőségek tűnnek a szigetek víz alatti világának felfedezésére.

Tulagi körzetében több érdekes roncs is van a sportbúvárok számára még éppen elérhető mélységben, például hidroplánok, aknaszedő, tanker illetve romboló is. Ezen túlmenően itt is van egy érdekes víz alatti barlang. Honiara szigetén van az ország fővárosa, és ezen sziget közelében lehet a legtöbb roncsnál merülni. Mint ahogy máshol is a térségben, leginkább második világháborús japán hajók voltak ezek, amíg a víz mélyére nem kerültek. Némelyik hajóroncs legsekélyebb pontja még tíz méternyire sincs a víz alatt, de merülhető például B-17 bombázó roncsa is, akár alapszintű képzettséggel rendelkező búvárok számára ideális mélységben. A további, ismertebb búvárúticélok a szigetcsoporton a Florida Islands, Uepi, Gizo és Munda szigetek. Mindegyiknek megvannak a különleges merülőhelyei, például mantás merülések, második világháborús roncsok, dús élővilágú zátonyok vagy szép üregek.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest +10 óra

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Solomon_Islands
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  

[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Bells

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

parti merülésfal merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés