»» ««

Mauritius

Nyomtatás
Indo-pacifikus térség

Beutazás: magyar állampolgár vízummentesen utazhat be. Pénzneme a mauritiusi rúpia (MUR). Legjobb szezon novembertől áprilisig, de egész évben érdemes merülni.
Dekompresziós kamra: csak egy van a szigeten, a Victoria Kórházban, Vacoas városában.
Mauritius apró sziget az Indiai-óceán déli részén, mely tömegével vonzza a luxusra és pihenésre vágyó, zömmel nyugat-európai, ausztrál és dél-afrikai vendégeket. A sziget Afrikához tartozik, s mint ilyen, az egyik legfejlettebb, leggazdagabb ország. Kitűnő természeti adottságai: a hófehér homokos tengerpartok, a gyönyörű lagúnák, a mesés vulkanikus eredetű –részben dzsungellel borított– hegyvidék, valamint az erre épült fantasztikus szállodai infrastruktúra, felejthetetlen kikapcsolódást nyújt az odautazóknak.

A szigete szinte teljesen körbeveszi egy pazar zátony és korallgyűrű, melyen belül sekély 1-5 méteres lagúnarendszer található gyönyörű világoskék-türkiz színnel, kívül az óceán haragos mélykékje.

Az ideérkezők elenyésző hányad jön kimondottan búvárkodás céljából, a többség a drága luxushotelekben foglal egy vagy többhetes turnust és sütteti a hasát. Szinte mindegyik szállodában találhatunk kisebb-nagyobb bázist, ezeket jobb elkerülni, ha erre vetődünk, s ilyen szállodában szállunk meg, inkább keressünk független búvárbázist, vagy legalábbis alaposan nézzünk utána, milyen helyekre és milyen feltételekkel visz a szálló bázisa. ők ugyanis abból indulnak ki, hogy a többség kezdő, vagy legalábbis amatőr. Függetlenül, hogy hol helyezkedik el a bázis, csak rövid túrákat tesznek, s jó, ha kimerészkednek a zátonyon kívülre. A merülési élmények néha nem haladják meg egy jobb sznorizásét, ráadásul, hogy a vendég jól szórakozzon, haletetéssel és halsimogatással butítják a jónépet sok helyen...
Keressünk független bázist, akik napi kihajózással kimerészkednek a zátonyon kívülre, mert ott azonban szuper élmények és látnivalók várják a búvárokat! A lagúnát hanyagoljuk, meleg vizében inkább elhalt vagy pusztuló korallok és kisebb halrajok úszkálnak.
Jelentősebb búvárkodós célpontok:
Dél-nyugaton a Tamarin-öböl és a Black River a delfinekkel. Flic en Flac vagy az Ile aux Benetiers a roncsokkal, vagy az olyan híres hellyel, mint a Katedrális (barlangos, bujkálós).
Északon Grand Bay és Trou aux Biches előtt vannak szép roncsok és jó merülőhelyek, valamint a külső kisebb szigetek körül találhatunk szuper falakat (pl. Serpent Island).
A roncsokon hatalmas murénák, tűzhalak vagy skorpióhalak, a falakon gorgóniák, előttük cápák vagy éppen barracuda iskolák. Néha teknősöket is látni, de az apróbb halak is nagyobb méretben tobzódnak, mint azt pl. a Vörösön megszokhattuk.
A keleti oldalon nagyon szép a lagúna és számos helyen klassz csatornák kötik össze a nyílt vízzel. A csatornákban folyamatos a vízmozgás és sok a plankton, ezáltal kicsik és nagyok szép számmal találhatóak: cápák, ráják és jackfish rajok. 

Déli félteke: ott nyáron van tél, ami hűvösebb, a tenger 20-23 fokos, a legjobb választás az ottani melegebb évszak, novembertől áprilisig, amikor nem ritka a 28-29 fokos víz sem. A látó a legtöbb „jó” helyen brutális, 40 méter felett. Egyébként egész évben látogatható célpont, kellemetlenebb idő csak a két évszak váltásakor van a felerősödő széllel és csapadékkal.

A szigeten olcsó szállások tömege várja a vékonyabb pénztárcával rendelkezőeket, autóbérléssel és önálló felfedezőutakkal, valamint egy-két jól megválasztott független bázissal merülve tartalmas napokat lehet tölteni e földi paradicsomban!

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest +3 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Mauritius
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  


    zátony
    zátony, scenic
    scenic
    zátony, scenic
    zátony, scenic
    zátony
    roncs, (teljes roncs)
    roncs, (teljes roncs)
    zátony, scenic
    zátony, scenic
    zátony, scenic
    roncs, (csak váz)[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dirty Rock

Costa Rica, Pacific

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa mantarája nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés