»» ««

Marokkó

Nyomtatás
Mediterrán-tengerek

Általános: beutazás útlevéllel, magyar állampolgár számára vízum nem szükséges. Pénzneme a dirham. Egész évben látogatható, de általában a tavasz és az ősz számít a legkellemesebb időszaknak.
Az Afrika északnyugati sarkán található arab ország az utóbbi években vált ismertebb úticéllá. A kormányzat, felismerve a turizmusban rejlő lehetőségeket, komoly fejlesztésekbe kezdett, de ma még a marokkói turisztikai infrastruktúra elmarad például a tunéziaitól. A nagy országnak hosszú atlanti-óceáni partszakasza (3000 kilométer) mellett 500 kilométernyi partja a Földközi-tenger nyugati medencéjében is van. Elvileg ez jó lehetőséget teremtene a nagyon változatos búvárkodásra, de a valóságban a helyzet az, hogy a tiltások feloldása után még ma is csak gyerekcipőben jár a búvárturizmus az országban, kifejezetten merülési céllal utat tervezni nem érdemes vagy nehézkes.

Az ország Gibraltárhoz közel eső nagyvárosa, Tangier kínálja azt a lehetőséget, hogy akár Marokkó Atlanti, akár mediterrán partszakaszához könnyen el lehet jutni. Van is a városban nemzetközi minősítésű búvárközpont, akik hajós merüléseket kínálnak az utazóknak. Az Atlanti-óceán partján található Agadir számít az első számú nyaralóhelynek az országban, de itt is korlátozottak a búvárkodási lehetőségek, nem könnyű megbízható búvárbázist találni. Az élővilág egyébként az Észak-Atlanti térségben megszokott, nem korallos, de nagyobb halrajokkal, rájákkal. A vízhőfok telente jó eséllyel 20 fok alatt van, amire érdemes felkészülni.

A beutazás magyar állampolgár számára vízummentes 90 napra. A nyári hónapokban igen nagy a hőség, különösen az ország belső, sivatagos területein, míg a hegyekben kifejezetten hideg időszakok is vannak. A tél számít a legcsapadékosabb évszaknak az országban. A népszerű úticélok az Atlanti-óceán partján enyhén téllel és nem annyira forró nyárral vonzzák az utazókat. Az arab mellett sokan beszélik a francia nyelvet is. A marokkói konyha híresnek számít a térségben, érdemes megkóstolni a specialitásait. Emellett egyébként az észak-afrikai országokban megszokott szabályokat érdemes betartani, például a hölgyek öltözködése, az alkudozás vagy a vezetékes víz fogyasztásának kerülése terén. A tengerparti nyaralóhelyekről könnyen elérhető az ország néhány híres városa, mint Casablanca, Rabat, Fez vagy Marrakesh.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Morocco
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  

[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Ulysses Wreck

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa delfin teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés