»» ««

Jamaica

Nyomtatás
Karib térség

Általános információk: Beutazás útlevéllel. Vízumot a külképviseleten érdemes beszerezni még az utazás előtt. Pénzem jamaicai dollár (JMD). Legjobb időszak december-május közt.
Dekompressziós kamra:
Discovery Bay. Mentők: 110
A karib-tengeri szigetország egyike a világ legismertebb úticéljainak. Maga a sziget a harmadik legnagyobb a térségben Kuba és Hispaniola után. A sziget rendkívül változatos, hosszan elnyúló homokos strandok, sűrű erdők, és nagyon magas hegyek egyaránt megtalálhatóak itt. Több, csak itt megtalálható növény- és állatfaj is él a szigeten. A sziget közel két és fél milliós lakossága roppant vegyes összetételű, egyedi kultúrával, világszerte ismert zenei hagyományokkal. A szigeten az angol nyelv a hivatalos, hiszen az Egyesült Királyságtól vált le Jamaica, de a nyelvjárás egészen egyedi.

Az utazásra a búvárkodás szempontjából legalkalmasabb időpont a decembertől májusig tartó száraz időszak, júniustól novemberig tart a hurrikánszezon. Az éves átlaghőmérséklet 28 fok. Sajnos Jamaica kapcsán szót kell ejteni a bűnözésről is. Kingston a legkevésbé biztonságos város ezért érdemes teljesen elkerülni, de egyéb helyeken sem árt az óvatosság: nagyobb mennyiségű készpénzt nem érdemes az utazónak magánál tartani, és ismerkedni is csak fenntartásokkal szabad. Néhány helyen pedig az éjszakai sétákat érdemes inkább kihagyni. Sajátosság a szigeten, hogy nem egységes az elektromos hálózat, némelyik szálloda a 110 voltos, mások a 220 voltos rendszert alkalmazzák.

A legtöbb ismert merülőhely nyugaton és északon van. Bár több merülőhely a partról is elérhető rövid úszás után, az önálló merülés tiltott, csak az Associaton of Dive Operators engedélyével rendelkező vezetővel lehetséges készülékkel merülni. A nemzeti parkok területén tilos bármit érinteni vagy onnan a felszínre hozni, legalább két lábnyi távolságra kell a koralloktól úszni, és nem szabad kesztyűt viselni.

A legnyugatibb ponton található Negril körzetében kiváló látótávolságra lehet számítani, és a 20-30 méteres mélységi tartományban találni a legtöbb érdekességet, például barlangokat és sekély korallzátonyokat, ahol teknősök, barrakudák, murénák, vagy kis szerencsével dajkacápa kerülhetnek a búvár szeme elé. A Montego Bay közelében levő merülőhelyeknél a sekélyebbeken már érződik a viharok és az óvatlan búvárok hatása. Parti és hajós merülésekre egyaránt van itt lehetőség. Runaway Bay és Ocho Rios közelében kisebb hajóroncsok is vannak a víz alatt. Több olyan komplex szolgáltatást nyújtó hotel van, ahol a reptéri transzfer, a teljes ellátás, a kellemes szállás és a búvárkodás egy csomagként vásárolható. A vízhőmérséklet 26-31 fok közé eshet.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -6 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Jamaica
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  

[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Magic Point

Australia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 4-10m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa nagy rája egyéb tengeri emlős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés