»» ««

Izrael, Eilat

Nyomtatás
Vörös-tenger

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénzneme az izraeli új sékel (NIS). Utazási szezon egész évben.
Dekompressziós kamrák: Eilat. Vészhelyzeti telefonszám: 101.
Eilat Izrael legdélebbi városa, az egyetlen város az ország rövidke vörös-tengeri partszakaszán, az Akabai-öböl északi csücskében. Eilat városa meglehetősen közel esik a körzet két másik népszerű üdülőhelyéhez, a jordániai Aqabához és az egyiptomi Tabához, az éghajlata, víz alatti világa is ezekhez hasonló.

Az 1949 óta a zsidó állam kezében levő Eilat hosszú időn át volt az elsőszámú úticél a Vörös-tenger partján.
Amikor Egyiptom és Jordánia fejlesztései nyomán ezekben az országokban is jelentősebbé vált a turizmus, Eilat jelentősége csökkent, de infrastruktúrája ma is fejlett. Számos hotel, étterem és búvárbázis található itt, és a hangulat valamelyest jobban hasonlít az európai üdülőhelyeken megszokotthoz, mint amit az arab országokban megtapasztalhatunk. Eilatba eljutni több lehetőség is van, egyrészt Tel-Avivból országon belüli járattal, vagy esetleg egy Sínai-félszigetre tartó charterrel. A határátlépés ugyanis Egyiptom irányából aránylag egyszerű, és a tabai reptér nincs messze a határtól. Többen csak rövidebb időre mennek át Eilatba Egyiptom vagy Jordánia felől, és esetleg továbbmennek egy holt-tengeri kirándulásra.

Eilat partszakaszán már elég hosszú ideje népszerű kedvtelés a búvárkodás. A merülőhelyeket jellemzően a partról érik el, a víz alatt pedig az Sínai északi részén megszokott élővilág várja a búvárokat, a különlegességek között talán a csikóhalak említhetőek elsősorban. Nagyobb halakra nem érdemes számítani, de sok érdekes apróság akad itt, és a nyugodt böngészést segíti az, hogy akár önállóan is merülhet a búvár. Ismertebb merülőhelynek számít a Japanese Gardens, de roncsok merülésére is van lehetőség. Különleges hely a Dolphin Reef, egy zárt öböl, ahol készülékkel is lehet merülni az itt élő delfinekkel. A vízhőmérséklet 20-26 fok közé eshet, így egész évben merülhető úticélnak tekinthető. Talán csak a nagy nyári forróság lehet némileg kellemetlen. Jó tudni, hogy az izraeli merüléshez mindenképpen búvárbiztosításra van szükség, és a nemzetközi biztosítások közül van, ahol kizárólag a DAN-ét fogadják el.

Bár Eilat körzetét ritkán választják a magyar búvárok önálló úticélként, tabai nyaralás esetén érdemes egy-két napos programként felkeresni a várost és esetleg merülni itt. Arra minden utazónak érdemes felkészülni, hogy az országban mindenütt komolyan veszik a biztonsági előírások betartását, együttműködőnek kell lenni a reptéri- vagy határellenőrzések során.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest +1 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Israel
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  
Országhoz kapcsolódó írásaink:
Delfinek és más semmi Mesterséges zátony az Aqabai-öbölben


    scenic
Fotóalbumok:
1 kép
Izrael, Eilat[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés