»» ««

Honduras

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum magyar állampolgár számára nem szükséges. Pénzneme a hondurasi lempira (HNL). Szezon egész évben.
Dekompressziós kamrák: Roatan. Vészhelyzeti telefonszám: 195.
Honduras Magyarországnál némileg nagyobb ország Közép-Amerikában, 600 km-es karib-tengeri és rövidebb csendes-óceáni partszakasszal. A búvárturizmus viszont elsősorban a Karib-tengerben fekvő szigetcsoport a Bay Islands (Islas de la Bahia) nagyobb szigeteire koncentrálódik. Az utazás nehézségét az jelenti, hogy először San Pedro Sula repteréig kell eljutni, és onnan kell továbbmenni kisebb helyi gépekkel a 250 km-re levő szigetekig.

A szigetcsoport legnagyobb tagja Roatan, ahol néhány kiváló merülőhely van, és akad lehetőség delfines merülésre is. Guanaja ismert merülőhelyei közül meg lehet említeni Jader Trader roncsát. Utila szigete is arról ismert, hogy a Karib-térségben kifejezetten jónak mondható parti és hajós merülési lehetőségeket kínál, ám igazi különlegességként cetcápák is előfordulnak a sziget közelében egész évben. A legnagyobb esély a találkozásra március-április és augusztus-szeptember hónapokban van. Az élővilág mindegyik sziget közelében viszonylag gazdag, a lágykorallok mellett halrajokra, rájákra, teknősökre is lehet számítani.

A Bay Islands éghajlata kedvező, a leghidegebbnek számító november-február közötti időszakban is 25-26 fokra lehet számítani. Az esős évszak jellemzően október és január közé esik. A vízhőmérséklet 27-30 fok között van egész évben, a merüléshez elég egy vékonyabb ruha is. A hurrikánszezon június-november közé esik.

A régió sajátossága, hogy olyan nagyobb, búvárturizmusra szakosodott komplex üdülőhelyekből több is akad, ahol a búvárok teljes ellátás mellett korlátlan parti és több hajós merülést is kapnak a szállás mellé. Az ilyen csomagok ára igen kedvező is lehet, ezért a hondurasi búvárutakat jellemzően a legjobb ár-érték arányú túrák közé szokták sorolni a gyakran erre utazó amerikai turisták. A sok amerikai vendég miatt, noha az ország hivatalos nyelve a spanyol, a szigeteken angolul is kiválóan el lehet boldogulni.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -7 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Honduras
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  

[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Thomas Reef

Egypt, Red Sea

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés