»» ««

Guadelope

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel. Pénzneme az euro. Télen kicsit hűvösebb az időjárás, de minden szezonban felkereshető a sziget.
Dekompressziós kamra: Grande Terre. Mentők: 876543
Jacques Cousteau a világ tíz legjobb merülőhelye közé sorolta Guadeloupe szigetét, és még A csend világához is készültek itt felvételek. Persze meglehet, csak a franciás hazafiság szólt a nagy felfedezőből, ugyanis ez a sziget a Karib-térség francia örökséggel bíró helyei közé tartozik, olyannyira, hogy hivatalosan ma is Franciaország tengeren túli területének számít. Pénzneme is az euro, és legegyszerűbben párizsi indulású repülőjáratokkal lehet ide eljutni. Sajnos a szigeten viszont az ott élők többsége csak a francia nyelvet tudja (vagy akarja) beszélni, nem mindenhol könnyű az angollal boldogulni.

Maga a sziget tulajdonképpen két részből áll, melyeket egy keskeny csatorna választ el.
A nyugatra eső Basse Terre a meredekebb, és egy másfél kilométeres magasságba nyúló, ma is aktív vulkánnal büszkélkedhet. Ezen a részen az aktív nyaralásra vágyók esőerdőket és lenyűgöző vízeséseket találhatnak. A keleti Grande Terre sziget pedig szárazabb, szép strandokkal és számos szálláshellyel bír. A száraz időszak a téli-tavaszi hónapokra esik, a hőmérséklet ingadozása viszont nem túl nagy. A téli időszak nagyjából 25 fokos vizében már elkelhet egy vékony búvárruha.

A fő szigetektől nyugatra található Pigeon szigetecske környékén vannak a legismertebb és legjobb merülőhelyek. Itt a víz alatti világ védelem alatt áll, a park a Cousteau Marine Sanctuary nevet kapta. A Pigeon sziget körüli, jellemzően nyugodt vízű, remek látótávolságú merülőhelyek általában kezdő és haladó búvárok számára is tudnak érdekességet nyújtani, hiszen egy részük sekély, korallos-szivacsos élőhely, mely aztán mélyebb falakban folytatódik. A színes élővilágra az jellemző, hogy nagyon sok, üregekben, hasadékokban élő apróság nyújt fotótémát a makrótémák kedvelőinek, például nyílrákok vagy languszták. A nagyobb halak közül barrakudák, trombitahalak, sügérek bukkanhatnak fel. Ezen túlmenően Basse Terre és Grande Terre körül is vannak védelem alatt álló partszakaszok és érdekesebb merülőhelyek. Mivel a búvárok még nem rohanták meg Guadeloupe-ot, sok, aránylag érintetlen és szép merülőhellyel büszkélkedhet.

A nyelvi problémák miatt a búvárbázisok közül is azt érdemes előnyben részesíteni, ahol nem csak franciául hajlandóak megszólalni, a szállodák közül pedig a nagyobbakra jellemző, hogy angolul is kommunikáló személyzetük van. Az árak nem mondhatóak igazán alacsonynak, viszont a sziget mellett szól az, hogy a gasztronómiai élményekre vágyó utazók a francia és a karib konyha izgalmas keverékét próbálhatják ki.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -5 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Guadelope
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  
Országhoz kapcsolódó írásaink:
Merülések Guadeloupe szigeten


    scenic
Fotóalbumok:
24 kép
Guadeloupe
30 kép
Guadeloupe
3 kép
Guadelope[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb North

Sudan

1/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) átlagos nehézségű
max: 46m, látótáv: 25m felett , driftes

szafaris megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal mantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés