»» ««

Franciaország, Földközi-tenger

Nyomtatás
Mediterrán-tengerek

Általános: EU-tagország, beutazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, pénznem euro. Legnépszerűbb szezon június és szeptember között.
Dekompressziós kamrák: Toulon, Aix En Provance, Ajaccio (Korzika), Marseille, Montpellier, Nice, Perpignan. Vészhelyzeti telefonszám: 112
A francia Riviéra fontos szerepet játszott a búvárkodás úttörőinek életében: Cousteau kapitány és Hans Hass egyaránt hivatkozott azokra az időkre, amikor szabadtüdős búvárként, szigonnyal vadászgattak ezen a környéken. Persze mindez még a múlt század harmincas éveiben történt, de Cousteau az első légzőkészülékes kísérleteit is itt hajtotta végre. Azt is éppen ő mutatta be filmjeiben, hogy mennyire megváltozott a víz alatti élővilág pár évtized alatt. Ennek nyomát ma is láthatják azok a búvárok, akik errefelé merülnek, és kevesebb esélyük van nagyobb halakkal találkozni.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne itt jókat merülni, vagy ne akadna sok búvárközpont. A roncsok kedvelői biztosan nem fognak csalódni, de üregek és érdekes víz alatti tájkép terén sem áll rosszul a környék. Szintén a Földközi-tengerben található a Franciaországhoz tartozó Korzika, és jól ismert merülőhelyek vannak Porquerolles sziget körül is. A merülések ára még a helyiek szerint sem olcsó. Természetesen a helyek elsősorban hajóval közelíthetőek meg, bizonyos roncsoknál érdemes a nagyobb mélységet számításba venni. A legtöbben nyáron fordulnak meg itt, amikor a vízhőmérséklet 25-26 fokig is felkúszik.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/France
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  


Korzika
    zátony
    zátony
Fotóalbumok:
6 kép
Franciaország, Földközi-tenger[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Blue Hole

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 57m, látótáv: 25m felett

parti merülésfal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés