»» ««

Dominika

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel. Pénzneme a kelet-karibi dollár (XCD). A legjobb időszak február-április között.
Dekompressziós kamrák: nincs. Vészhelyzeti telefonszám: 999.
Dominika szigete és az azonos nevű ország (ami nem egyezik meg a Dominikai Köztársasággal!) a Karib-térség keleti részén helyezkedik el. Aránylag nagy szigetnek számít, a tengerbe zuhanó meredek sziklafalakkal és vulkanikus csúcsokkal. A sziget nem egy tipikus karibi nyaralóhely kaszinókkal és számtalan bolttal, hanem inkább a független, kalandra vágyó utazók kedvelt célpontja, akik a víz alatt és felett egyaránt változatos tájat találhatnak. A hegyi túrák során egzotikus madarak és csodás vízesések nyűgözik le az utazókat az esőerdővel beborított részeken, a sziget legmagasabb pontja pedig bőven ezer méter fölé emelkedik. A szigeten nagyon sok a folyó és patak, és a belső részek kifejezetten csapadékosak. Ezért aztán a nyaralóhelyek és a búvárbázisok a lényegesen szárazabbnak számító nyugati oldalra települtek. Az utazásra a leginkább alkalmas időpontnak a február és április közötti legkevésbé csapadékos időszak számít, ráadásul a sziget hurrikánok útvonalába esik. Némi kellemetlenséget jelent, hogy szúnyogokból is elég sok akad.

A víz alatti világ különlegességének számít az, hogy több helyen meleg vízű források bugyognak, de ezeken túl sekély vízben nyugvó roncsok, falak, üregek is akadnak. A vulkanikus tevékenység nyomai a víz alatt is tetten érhetőek. A minden képzettségi szintű búvár számára merülési lehetőséget kínáló, jól felszerelt búvárbázisairól is ismert sziget kedvelt a búvárkodás híveinek körében. A látótávolság kiváló, és a korallzátonyok épnek számítanak karib-tengeri összehasonlításban. Érdekes apróságokra mint a csikóhalak vagy békahalak elég sok helyen lehet számítani. A víz hőmérséklete jellemzően 25-29 fok közé esik.

A merülőhelyek közül ki lehet emelni a sziget délnyugati részén, a Southfriere-Scott's Head Marine Reserve természetvédelmi övezet izgalmas pontjait. A sziklák közt megbújó kisebb-nagyobb élőlények mellett a nagy szivacsok, korallok, gorgóniák látványa határozza meg a búvárkodást, vannak kifejezetten a makrófotozásra alkalmas helyek, illetve roncsok a 10-30 méteres mélységben. A Champagne nevű merülőhely érdekessége az, hogy itt aránylag nagy területen bugyognak fel a melegvizes buborékok, kicsit a pezsgőfürdőzéshez hasonlító élménnyé téve a merülést.

A hotelek és bázisok közös nyaralási csomagjai révén aránylag kedvező árú utakat lehet szervezni a szigetre. A hivatalos nyelv az angol, a sziget ugyanis az Egyesült Királyságtól szakadt el 1978-ban.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -5 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Dominica
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  


    scenic
    scenic
Fotóalbumok:
4 kép
Dominika[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Jackson Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) könnyű körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés