»» ««

Costa Rica, Karib-tenger

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel, magyar állapolgárnak vízum 90 napos tartózkodásig nem szükséges. Pénzneme a Costa Rica-i colón (CRC). Legjobb szezon a Cocos-szigeteken május és december között, de egész évben merülhető.
Dekompressziós kamra: San José.

A közép-amerikai országnak mind a keleti, mind a nyugati oldala tengerre néz: az előbbi a Karib-tengerre, az utóbbi a Csendes-óceánra. A száraz időszak december és április közé esik, míg a legtöbb csapadék júniusban és augusztusban várható. Az ország középső részének hegyvidékein található a legmagasabb hegycsúcs, a 3820 méteres Cerro Chirripo. A különlegesen gazdag élővilágú ország területének 23 százaléka élvez védelmet. Ennek köszönhetően szinte érintetlen és lenyűgöző szépségű helyeken lehetséges túrákat tenni a felszínen is.

A víz alatti érdekességek közül a legnagyobb vonzerő a Cocos(Kókusz)-sziget körzete. Az ország nyugati partszakaszától 550 kilométerre található sziget az UNESCO világörökség listáján is megtalálható. A búvárok elsősorban azért merülnek az itteni mély és erősen áramlásos vizekben, mert számtalan nagyobb, nyílt tengeri élőlény fordul itt elő, például pörölycápák, szirtcápák, ráják és delfinek. A legtöbb víz alatti látnivalóra az esős évszakban lehet számítani, noha ekkor a leginkább haragos a tenger, és ekkor jellemző a legerősebb áramlás és a legrosszabb látótávolság is. Március és áprilsi hónapban viszont a legkevésbé jó időszaknak számít, ha valaki a pörölyrajokra kíváncsi. A száraz évszakban 26-28, míg az esős hónapok idején 24-26 fokos lehet a tenger víze. A sziget elhelyezkedése miatt kizárólag búvárszafari keretén belül érhető el, és a hosszú hajóút illetve az időnként zord körülmények miatt elsősorban tapasztalt búvároknak ajánlott a felkeresése. Mivel másfél napos hajózás szükséges a legközelebbi dekókamra eléréséhez, különösen ügyelni kell a biztonságos merülés szabályainak betartására. Maga a sziget nem lakott, csak a nemzeti park természetvédelmi őrei élnek itt, és csak az ő engedélyükkel léphetnek partra a turisták. Maga a sziget is több, csak itt megtalálható állatfajnak ad otthont, ezért élvez különleges védelmet. A Cocos szigethez hasonló adottságú, izgalmas merülésekre lehetőséget adó, de szintén nagyon távol eső szigetnek számít Malpelo is, ami hasonló módon a cápapopulációjáról ismert, és ugyanúgy szigorú védelem alatt áll.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -7 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Rica
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  

[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Varese wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés