»» ««

Bahama-szigetek

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum szükséges. Pénzneme a bahamai dollár (BSD). A legnépszerűbb időszak december-április között.
Dekompressziós kamrák: Nassau. Vészhelyzeti telefonszám: 911 vagy 919.
Jelen pillanatban a magyar állampolgárok csak érvényes vízummal utazhatnak be a Bahama-szigetekre, ez a vízum Budapesten a brit nagykövetségen szerezhető be, 20 dollár ellenében. Az ország 1973-ban nyerte el függetlenségét, de a kötelékek erősek az Egyesült Királysággal, és az ország hivatalos nyelve is angol.

A Bahama-szigetek Kubától északra találhatóak, kifejezetten közel az Egyesült Államokhoz, többek között ezért is nagyon népszerű úticél az amerikai turisták körében. Az ország fővárosa Nassau, ami New Providence szigeten található. A szigetcsoport legnagyobb tagja Andros, az Egyesült Államok közvetlen szomszédságában Bimini sziget van, de látogatott sziget Grand Bahama, Eleuthera, Cat Island, Long Island is. A 690 szigetből álló csoportnak összesen 29 tagja lakott. A szigeteken nincsenek magas hegyek, az egész szigetcsoport legmagasabb pontja is alig 63 méterrel emelkedik a tengerszint fölé. A két leginkább zsúfolt és népszerű turista úticél, Grand Bahama és New Providence helyett sokan a békésebb, családiasabb többi sziget közül választanak maguknak. A szigeteken a legforgalmasabb szezonnak a december-április közötti időszak számít.

Az éghajlat kellemes, de a szigetek fekvése miatt a nyári-őszi hurrikánszezonban nagyon gyakran van kitéve pusztító viharoknak. Az esős évszak május és október közé esik, az átlaghőmérséklet pedig 21 és 28 fok között ingadozik. A leghűvösebb hónapok a december és a január. A délebbre eső szigeteken jellemzően nagyobb nyaranta a forróság, mint északon. A víz hőmérséklete nem csökken 22 fok alá, de nyáron akár 30 fok közelébe emelkedik.

A búvárok körében a cápás merülések lehetősége jelenti az egyik legnagyobb vonzerejét a Bahamáknak. Több típusa van a szervezett túráknak, többen is kínálnak cápaetetéses kalandokat, ahol tényleg testközelből figyelhetőek meg a tengerek ragadozói. Természetesen minden sziget közelében más és más számít tipikus fajnak, de jellemzően szirtcápák, citromcápák, bikacápák és tigriscápák bukkanthatnak fel. Grand Bahama szigete közelében egy speciális programot szervez az UNEXSO, aminek során természetes élőhelyükön lehetséges a merülés a delfinekkel. Az évszázadok óta hajóútvonalak közelébe eső szigetcsoportok vizeiben sok izgalmas roncs is vár a búvárokra, de ezen túlmenően látványos zátonyok és falak mellett is lehetséges a merülés. A Bahama-szigetek roppant változatos lehetőségeit még csak felsorolni sem lehetséges, hiszen szigetről szigetre mások az adottságok, az élővilág. A felszínen pedig ehhez hasonlóan minden sziget mást kínál, hotelek, infrastruktúra, színvonalas búvárbázisok terén.

A Bahama-szigetekre cápaetetéses búvárszafarikat amerikai búvárcégek is szerveznek, akik Floridából hajóznak át a bahamai partok közelébe.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -6 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bahamas
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  


Fotóalbumok:
55 kép
Key Largo - Grand Bahama víz alatt[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gamul Kebir

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés