»» ««

Barbados

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénzneme a barbadosi dollár (BBD). A legjobb időszak április-november között.
Dekompressziós kamrák: St. Michael. Vészhelyzeti telefonszám: 112.
Az Egyesült Királyságtól 1966-ben elszakadt kis sziget a Kis-Antillák legkeletibb tagja. Egyike a Karib-térség azon szigeteinek, ahol máig tettenérhető az angol örökség. A beutazás magyar állampolgárok számára vízummentes.

Az éghajlat egész évben kedvező, az esős évszak nagyjából július és november közé esik. A búvárutakat érdemes április és november közé tervezni, amikor a látótávolság is jobb, december és március között valamelyest romlanak a körülmények.

A sziget ismert merülőhelyei a nyugati partszakaszon vannak. Híres és jó helynek számít a Dottins Reef, emellett több roncsot is találni a sziget közelében. Némelyik olyan sekélyen van, hogy bármilyen képzettségi szintű búvár számára merülhető. Az ismertebb, kis mélységű roncsok közé tartozik például a Pamir, a Conimara, a Lord Combermere vagy a Berwyn. Az élővilág a sziget közelében lágykorallos.

A számos búvárbázis jellemzően a délnyugati partszakaszon található, és itt van a legtöbb szálloda is, a szerényebb vendégházaktól egészen a luxushotelekig széles a választék.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -5 óra.


Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Barbados
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  

[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés