»» ««

Aruba

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénzneme az arubai florin (AWG). Szezon egész évben.
Dekompressziós kamrák: A szigeten nincs, legközelebb Curacaón. Vészhelyzeti telefonszám: 824000.
(C) wirralwaterAruba nagyjából 36 kilométer hosszú szigete hivatalosan Hollandiához tartozik, mint autonóm terület, a hivatalos nyelv is a holland. A két, szintén Hollándiához tartozó szigettel (Bonaire és Curacao) szokták együtt emlegetni, ABC szigetekként. A beutazók a sziget nemzetközi repterére, Oranjestad városába érkeznek.

Maga a sziget egészen közel esik Dél-Amerikához, alig 29 kilométerre van Venezuelától, és ezért éghajlata is eltér valamelyest a Karib-térségben szokásostól. Alapvetően szárazabb, esőre november-december hónapokban lehet számítani. Mivel kívül esik a hurrikán övezeten, a szigetet elkerülik a pusztító trópusi viharok. A kis ingadozással 28 fok körüli hőmérséklet miatt a sziget egész évben kellemes úticélnak számít.

A legtöbb ismert merülőhely elsősorban a sziget nyugati oldalán található, és a többségüket hajóról merülik. A legismertebb merülőhely talán az 1940-ben elsüllyedt német hajó, az Antilla, ami bőven több mint száz méteres hosszával lenyűgöző látvány nyújt, és az élővilág is dús rajta. Ráadásul kifejezetten sekély vízben található, alig 20 méter mély vízben. A helyiek a vonzerő növelése érdekében két ponton is kisebb repülőgépek roncsait süllyesztették a sekély vízbe. A felszín közelében levő repülőgéproncsokat akár még sznorkelezők is megnézhetik. A sziget északi oldalának nem szélvédett merülőhelyeit csak akkor keresik fel, ha különösen nyugodt az időjárás. A leghíresebb hely ezen a részen a California nevű hajó roncsa. A vízhőmérséklet 26-29 fok közé eshet, a téli hónapokban a leghűvösebb a víz, de még akkor is nagyon kellemes. A víz alatti látnivalók a Karib-térségen belül átlagosnak mondhatóak, cápát kis szerencsével inkább az északi merülőhelyeken lehet látni.

A szigeten több jól felszerelt búvárbázist találni, a merülések megszervezése nem bonyolult feladat. A déli részen több, olcsóbbnak számító "búvárbarát" szálláshelyet találhat az utazó, északon pedig inkább elegánsabb hotelek vannak, de jellemzően akad mindenhol egy partner, aki a merüléseket bonyolítja.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -5 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Aruba
Ajánlott weblapok:


Módosítási javaslat  

[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Blue Belt / Toyota Wreck

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 61m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés