»» ««

Apa 152 éves hajóroncsot talált a gyerekével

Külföld

A wisconsini apa amikor először meglátta a FishFinder keresőjén, azt hitte, hogy semmi különös, és csak folytatta a horgászatot.

Tim Wollak, egy 36 éves üzletkötő a wisconsini Peshtigóból, a Business Insidernek elmondta, hogy a felfedezést akkor tette, amikor augusztusban egy délután a Green Bay-i Green Island közelében horgászott 5 éves lányával a 8-10 láb mély vízben.

Wollak valami szokatlant vett észre a FishFinder szonárkészülékén, ezért megfordította a csónakját, hogy jobban megnézhesse. Ahogy a tárgy megjelent a kis készülék képernyőjén, Henley lánya (aki imádja a Kis hableányt) azt hitte, hogy egy polip, mondta Wollak a BI-nek.

De Wollak észrevette a fából készült paneleket, amelyek majdnem úgy néztek ki, "mint egy emberi bordakosár", és azonnal feltételezte, hogy valamiféle elsüllyedt hajóról van szó. "Hogy őszinte legyek", mondta Wollak a BI-nek, "amikor megláttuk, azt gondoltam, hogy király. De egy olyan területen voltunk, ahol az emberek állandóan járnak, ezért feltételeztem, hogy az emberek tudnak róla".

"Szóval csináltam pár képet, elküldtem nekik néhány haveromnak, hátha tudnak róla, ami nem történt meg" - tette hozzá. "Megnéztük, aztán elhajtottunk, és elmentünk máshová halat keresni. Nem igazán gondoltunk rá sokat."

Wollak csak hónapokkal később tudta meg felfedezésének jelentőségét. Wollak néhány hónappal később posztolt a leletéről a Forgotten Wisconsin nevű helyi Facebook-oldalon, és azt írta, hogy szerinte az Erie L. Hackley nevű hajó roncsáról van szó.

A posztot követő egy órán belül, elmondása szerint, valaki a Wisconsin Történelmi Társaságtól megkereste őt. A Történelmi Társulat közölte vele, hogy nem hiszik, hogy ez a Hackley lehet, a helyzete alapján. Ehelyett, mondta Wollak, úgy gondolták, hogy valószínűleg a George L. Newman nevű, 1871-ben elsüllyedt barkentine hajó roncsa, amelyről azt hitték, hogy azon a területen süllyedt el, de soha nem jegyezték fel.

A Wisconsini Természeti Erőforrások Minisztériuma a hónap elején videofelvételeket gyűjtött a roncsról; a roncs azonosságát még nem sikerült teljesen megerősíteni - írta a Wisconsini Történelmi Társaság egy Facebook-bejegyzésben.

A háromárbocos George L. Newman vitorláshajót 1855-ben építették, és a történelmi társaság szerint 122 láb hosszú volt. A hajó 1871. október 8-án éjszaka faanyagot szállított, amikor a Nagy Peshtigo-tűz - az Egyesült Államok történetének leghalálosabb erdőtüze - sűrű füstje miatt zátonyra futott a Green-sziget délkeleti pontján - írta a társaság. A legénységet kimentették, és a következő hetet azzal töltötték, hogy megmentsék, amit tudtak a roncsból, amelyet idővel részben homok borított, és nagyrészt feledésbe merült, a történelmi társaság szerint.

Egy elveszett roncsot felfedezni elég menő dolog, mondta Wollak, de még különlegesebb, hogy a lányával együtt tette. "Az, hogy megoszthatom Henley-vel, és hogy valahogyan lement, hogy ő is részt vett a megtalálásában, az a legkirályabb számomra" - mondta a BI-nek. És Henley is megkapja a magáét az elismerésből, mondta Wollak felesége, Brianna a BI-nek. "Kaptam egy üzenetet az óvónőjétől, hogy az osztály nagyon izgatott Henley miatt" - mondta Brianna Wollak.

[ www.businessinsider.com ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Hin Muang

Thailand

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés