»» ««

Zajlik a zsűrizés

Fotózás

A nemzetközi bíráló csapat már értékeli a fotós versenyre nevezett képeket.

Ennyi év kihagyás után nem csoda, hogy nekünk sem ment minden zökkenőmentesen a fotós verseny szervezésekor. Ám miután meghirdettük a NOHMALVAF-ot, már egyáltalán nem rajtunk múlt, mennyire lesz érdekes, izgalmas.

A képek szépen lassan elkezdtek beérkezni, és végül a 4 kategóriában összesen 119 kép lett. Sokféle helyen készült fotókat neveztek az alkotók, voltak a képek között már jól ismert, máshol is sikerrel szerepelt darabok, és olyanok is, amik újak, izgalmasak voltak- reméljük, nektek is tetszeni fog a versenyre nevezett képek galériája.

A zsűritagok, mint azt bizonyára tudjátok, szívességből vesznek részt az értékelésben. Így aztán ha bárkinek olyan elfoglaltsága akad, ami miatt nem tud részt venni a döntésben, tiszteletben tartjuk. Ezért csúsztunk némileg a zsűrizéssel, mert az akadályoztatott tagok helyett új embereket kértünk fel. Szerencsére összeállt a csapat, és be is mutatjuk őket nektek.

Ipah Uid Lynn malajziai búvárfotós, hosszú évek óta szerepel eredményesen pályázatokon. Először kompakt gépekkel dolgozott, a váltás után pedig a nemzetközi búvárfotós világ élmezőnyébe került. Több, mint 25 nemzetközi fotós díj nyertese, világmárkák nagykövete és örömmel vállalta a felkérést, hogy segítsen a zsűrizésben.

Pekka Tuuri Finnországból hosszú ideje a Balti-tenger víz alatti világának megörökítésével foglalkozik, és természetesen a helyi édesvizekben is gyakran dolgozik. Képeivel kétszer is elnyerte az Év Finn Természetfotója díjat. Az Underwater Photographer of the Year versenyeken többször kerültek képei a legjobbak közé. Roncsokban, barlangokban készített fotóit számos alkalommal részesítették elismerésben.

J. Gregory Sherman az Egyesült Államokban él, ám ahogy sokan mások, előszeretettel utazik egzotikus úti célokra a víz alatti fotózás kedvéért. Legsikeresebb képeit is külföldön készítette. 2023-ban az Underwater Photographer of the Year nagylátószögű kategóriájának győztese lett, korábban a Nature’s Best és egyéb versenyeken szerepelt eredményesen.

Gabriella Luongo fiatal olasz búvárfotós, tengerbiológus. Rendszeresen publikál képeket a számára hazai pályának számító Földközi-tenger mélyéről. Nagyon aktív környezetvédelmi témákban, kedvenc víz alatti “modelljei" pedig a cápák. Utóbbiak megörökítésével érte el legnagyobb sikereit, számos díjazott felvételt készített a lenyűgöző tengeri ragadozókról. Díjai közül kiemelhető az Ocean Art, a Siena Awards versenyeken elért eredmény.

Így aztán zajlik a zsűrizés, mi is kíváncsian várjuk az eredményeket, és reményeink szerint pár nap múlva el is dől, ki nyeri a kategóriákat. A kapcsolódó díjátadó időpontjáról természetesen mindenkit tájékoztatni fogunk!

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

South Tip

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés