»» ««

Videón a földrengés - merülés közben!

Külföld

Egy búvár videóra vette, ahogy merülés közben 7,2-es erősségű földrengés éri a tenger mélyén.

A következő videóban azt láthatjuk, hogy néz ki egy erősnek számító földrengés a víz alatt a merülő búvárok szemszögéből nézve. A videó szövegezése szerint valahol az Indonézia egyik beltengerének számító Banda-tenger mélyén rögzítették a 7,2-es erősségű földmozgást – a Reuters beszámolói viszont egy 6,8-as és egy 6,9-es erősségű földmozgásról szólnak, ami november 8-án következett be az említett térségben.

Egy, a Richter-skála szerinti 6,8-as és 6,9-es magnitúdójú földrengés erősnek számít a felszínen, míg a 7,2-erősségűt az igen erős kategóriába sorolják. Előbbiek esetében az erősebb épületek is megrongálódnak még az epicentrumtól 50–80 km távolságban is, míg utóbbi súlyos károkkal jár: házak és hidak összeomlását, utak és vasúti sínek deformációját okozhatja.

Egyébként nem ez volt az első eset, hogy víz alatti földrengést éltek át búvárok. 2017 márciusában Jan Paul Rodriguez és csapata a Fülöp-szigeteknél, Mabini mellett hajtottak végre merülést, amikor beütött egy a Richter-skála szerinti 5,7-es erősségű földrengés. De hasonló élményt honfitársaink is átéltek már.

[ player.hu ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés